O viaţă mai bună şi mai uşoară începe cu produsele noastre. Dar nu se termină aici.

Influenţând vieţile a milioane de oameni din întreaga lume, SCA - compania mamă a Zewa – a fost una dintre primele companii internaţionale care s-a dedicat conceptului de sustenabilitate. Având convingerea că întreprinderile mari trebuie să preia responsabilitatea pe care politica nu doreşte, nu poate sau nu este dispusă să o susţină, am decis în anii 1990 să ne asumăm un rol principal în protejarea viitorului planetei şi societăţii noastre.

De la acea dată, SCA a implementat peste 900 de proiecte de mediu în întreaga lume şi a stabilit patru obiective de sustenabilitate care au devenit elemente esenţiale ale strategiei noastre de afaceri pentru viitor.

Obiectivul 1
Reducerea emisiilor de CO2 rezultate din arderea carburanţilor fosili cu 20%

Conform ONU, temperaturile medii ale Pământului în apă şi la suprafaţa solului sunt într-o creştere continuă. Acest fapt şi potenţialele sale efecte devastatoare sunt atribuite emisiilor de gaze de seră rezultate din activităţile umane.

Şi acesta este motivul pentru care reducerea emisiilor de dioxid de carbon a fost una dintre priorităţile SCA în ultimii zece ani. Începând cu obiective mai reduse în 2001, am ridicat propria ştachetă şi am introdus un nou obiectiv CO2 care impune micşorarea emisiilor companiei cu 20% până în 2020, folosind 2005 ca an de referinţă.

Obiectivul 2
Control 100% al fibrei folosite ca materie primă

Deoarece defrişările se numără printre factorii principali ce determină schimbările climaterice, SCA a adoptat o atitudine responsabilă în gestionarea lemnului ca şi materie primă pentru operaţiunile sale.

Fiind cel mai mare deţinător privat de păduri din Europa, avem grijă ca plantarea de copaci din pădurile noastre să depăşească numărul tăierilor, ceea ce înseamnă că pădurile noastre absorb 2,6 milioane de tone de CO2 pe an, valoare ce depăşeşte emisiile totale ale SCA.

Ne asigurăm şi că materialul suplimentar pe care trebuie să îl cumpărăm de pe piaţă nu provine din surse controversate, cum ar fi defrişări ilegale sau lemn din păduri cu valoare ridicată de conservare.

Obiectivul 3
Utilizarea eficientă a apei

Apa curată este una dintre cele mai importante resurse din lume şi lipsa accesului la aceasta reprezintă una dintre cele mai mari probleme ecologice din lume. Prin urmare, SCA a decis să reducă consumul de apă cu 15% şi conţinutul organic din apele reziduale cu 30%.

Până acum, am reuşit să atingem o treime din obiectivul nostru referitor la reducerea cantităţii de apă curată utilizată şi ne-am depăşit cu 10% obiectivul de scădere cu 30% a conţinutului organic din apele reziduale. Efectul: o îmbunătăţire evidentă a calităţii apei din mediile înconjurătoare.

Obiectivul 4
Cod deontologic universal

În ultimii zece ani, SCA s-a extins semnificativ şi a devenit o companie multinaţională cu filiale în peste 100 de state şi cu aproximativ 50.000 de angajaţi.

Dimensiunea SCA impune implementarea unui Cod deontologic unic pentru fiecare operaţiune comercială şi pentru angajaţii din întreaga lume. Şi când spunem implementare, chiar înţelegem respectarea regulilor şi valorilor noastre orientate către îmbunătăţirea mediului înconjurător şi promovarea drepturilor omului şi a condiţiilor de lucru fundamentale.

Pentru mai multe informaţii despre programul de sustenabilitate SCA şi date referitoare la diferitele noastre proiecte de mediu, accesaţi sca.com/sustainability (acest site este în limba engleză).