Ce ar trebui să fac în primul rând?

Lasă-ne să îţi oferim un ghid despre cum poţi lupta, pas cu pas, împotriva alergiei la polen şi despre cum poţi minimaliza neplăcerile cauzate. Din nou, nu uita că totul ar trebui să înceapă cu o vizită la doctor!

Faceţi o programare la medic: Dacă aveţi impresia că suferiţi de alergie la polen, este esenţial să cereţi sfatul unui medic. Medicul va examina simptomele dvs. cu ajutorul testelor de alergie necesare şi va alege tratamentul adecvat, dacă este cazul. Nu trataţi superficial alergia la polen, deoarece poate conduce la o dereglare a căilor respiratorii. Pe măsură ce afecţiunea progresează, se va produce o aşa-numită schimbare de nivel. Alergia se răspândeşte de la „nivelul superior” (nas) la „nivelul inferior” (plămâni).   

Evitaţi factorul declanşator al alergiei: în caz de hipersensibilitate, se recomandă evitarea completă a factorului declanşator al alergiei. Cu toate acestea, este mai uşor de spus decât de făcut pentru alergiile la polen; în definitiv, este dificil să te fereşti de aer. Prin urmare, trebuie să luaţi câteva măsuri de precauţie pentru a face contactul mai suportabil. (Pentru mai multe informaţii, citiţi Sfaturile Zewa Softis).  

Fiţi persistenţi: alergia la polen şi consecinţele acesteia pot fi amelliorate cu un tratament persistent. Prin urmare, este imperativ să urmaţi cu atenţie recomandările medicului. Unele medicamente se administrează doar în caz de nevoie, iar altele trebuie administrate pe o anumită perioadă de timp.   

Întăriţi-vă sistemul imunitar: zincul şi calciul ajută la întărirea sistemului imunitar. Prin urmare, asiguraţi-vă un regim alimentar echilibrat sau luaţi suplimente de zinc şi calciu. Hiposensibilizarea sau SIT este o altă opţiune. Sistemul dvs. imunitar se va adapta treptat la alergen în cadrul acestei terapii. Puteţi găsi mai multe informaţii aici.